Langsung ke konten utama

Daily Activity 4 ( english version)

Hallo guys

      Today is first day in first week after MID test. Today i came in campus at 07.18 am and arrived  07.25. After that we waiting our senior incarge, then we ready to sign in kitchen. After that we do checking all utensil and grooming. After that we oneline in front mini library for checking our knife.  After that we waiting chef Aldino we got qa explain from Mr.  Faisal Akbar Zaenal about us salt while grilling beef, that  salt use while grilling because if use before then sari on beef it out and made a beef hard.

       While it we waiting chef Aldino came in kitchen and we get explain about menu rotasi 2.4 ( japanese food) . My group get section maincourse is  sushi. We do prepare teriyaki sauce,  batayaki sauce, boil octopus and shrimp. I made a teriyaki sauce and i prepare ingredient is kikkoman,  mirin,  sugar, honey and sesameseed. The first we prepare all ingredient.   Second we sangrei sesameseed and after that we boil mirin for tune out alcohol after that we put kikkoman,  sugar,  honey and the last we put sesameseed.

      After that we made a batayaki sauce with ingredient is butter,  tokatsu,  kikkoman,  tomato ketchup and water.  The first is clarified butter then we put all ingredient and then we boil.  After that we do general cleaning and we break 1 hours and we back to kitchen for watching from chef Aldino. Aftet that we oneline to see chef Aldino for showing how to cut octopus and we pray for back to home.

* Picture how to made a teriyaki sauce 

1. The first prepare all ingredient and we boil mirin and put kikkoman, sugar and honey. 

 
2. Boil and put the sesameseed. 

 





Komentar

Postingan populer dari blog ini

How To Make cookies

Recipe 2

1. Choco truffle - Dark chocolate  250 gram - Butter          250 gram - Icing sugar     120 gram - Egg yolk          4 butir - Whole egg         4 butir - flour            60 gram How To Make : - Siapkan semua bahan - Lelehkan dark chocolate kemudian masukan butter - Masukkan icing sugar kemudian diaduk sampai rata kemudian masukan flour - angkat dari atas air panas kemudian masukkan egg sedikit demi sedikit - Untuk cupnya diolesi butter dan diberikan flour kemudian masukan adonan 3/4 cup - Bake selama kurang lebih  11 menit dengan suhu 450 derajat - Garnish sesuai selera Sejarah  Penemuan pers kakao pada tahun 1828 membuat dicapai memisahkan lemak murni dalam biji kakao, yang dikenal sebagai cocoa butter, dari padatan kacang. Hal ini tidak semata-mata meningkatkan konsistensi dan gaya kakao bubuk yang tersi...

Daily activity 9

Assalamualaikum Salam hangat dari saya yang setia membaca blog saya. Hari ini kami kembali praktek membuat croissant dan hari ini kami juga membuat sourdough bread. Sebelum kami membuat croissant kami melihat dosen mempraktekkan cara membuat croissant dan sourdough bread, setlah pemeriksaan sour dough kami langsung melihat dosen mempraktekkan cara membuatnya dan setelah itu kami juga membuatnya.  Hari ini kami hanya membuat dough nya saja karena croissant fat belum ada. untuk langkah membuatnya sama seperti pada umumnya hanya saja kali ini kami menggunakan fresh yeast ( leavin ), langkah pertama straight dough method yaitu mencampurkan semua bahan kering seperti flour, sugar dan salt dan di aduk lalu memasukkan fresh yeast dan langkah kedua masukkan fresh milk dan di aduk selama 20 menit.  Setelah itu uleni sebentar kemudian simpan di suhu ruangan selama 30 menit dan kemudian masuk kedalam chiller selama 1 malam.   Hari ini saya hanya membuat adonan croiss...