Langsung ke konten utama

Daily Activity 4 ( english version ) 4

Hallo guys

       Today is the alst day we practical in one week after Mid test.  Today i came in campus earlier because this is information from Mr. Faizal for came at 07.00 . When we arrived we waiting until at 08.00 am after that we prepared for checking tools and grooming then we put bag in the locker.  After that we oneline again while wating chef Aldino we got from senior. We got a little directions on what should be do on practice and we should complete all tools every day practice. 

          After that we start to practice, the first we do a take out all prepared yesterday, next we prepared all ingredients for made a dressing like a gingger,  garlic, lemongrass, soy sauce,  coriander leaf, shallot and salt. How to made a dressing is grill garlic and ginger and chop, and chop coriander leaf,  slice shallow and gived a chilli powder in the bowl and then put ginge r and garlic  then gived a soy sauce and gived too lime juice end then seasoning with salt and the last gived a palm sugar.  And we cut cabbager. 

           After that chef Aldino show a plating apptizer for today. First mix a cucumber, corn, cabbage and thai fish sauce and plating on top plate with cucumber and corn and gived beef and garnish with tomato. After that we see chef Aldino show plating from soup until dessert.  At 12.00 am open restaurant, today many my group was do table manner so we very taired but many my friend to helped my group. At 13.30 am do general  cleaning. After that we break and oneline for pray before back to home.

* pictures
 


 




Komentar

Postingan populer dari blog ini

How To Make cookies

Daily activity 9

Assalamualaikum Salam hangat dari saya yang setia membaca blog saya. Hari ini kami kembali praktek membuat croissant dan hari ini kami juga membuat sourdough bread. Sebelum kami membuat croissant kami melihat dosen mempraktekkan cara membuat croissant dan sourdough bread, setlah pemeriksaan sour dough kami langsung melihat dosen mempraktekkan cara membuatnya dan setelah itu kami juga membuatnya.  Hari ini kami hanya membuat dough nya saja karena croissant fat belum ada. untuk langkah membuatnya sama seperti pada umumnya hanya saja kali ini kami menggunakan fresh yeast ( leavin ), langkah pertama straight dough method yaitu mencampurkan semua bahan kering seperti flour, sugar dan salt dan di aduk lalu memasukkan fresh yeast dan langkah kedua masukkan fresh milk dan di aduk selama 20 menit.  Setelah itu uleni sebentar kemudian simpan di suhu ruangan selama 30 menit dan kemudian masuk kedalam chiller selama 1 malam.   Hari ini saya hanya membuat adonan croiss...

Recipe 2

1. Choco truffle - Dark chocolate  250 gram - Butter          250 gram - Icing sugar     120 gram - Egg yolk          4 butir - Whole egg         4 butir - flour            60 gram How To Make : - Siapkan semua bahan - Lelehkan dark chocolate kemudian masukan butter - Masukkan icing sugar kemudian diaduk sampai rata kemudian masukan flour - angkat dari atas air panas kemudian masukkan egg sedikit demi sedikit - Untuk cupnya diolesi butter dan diberikan flour kemudian masukan adonan 3/4 cup - Bake selama kurang lebih  11 menit dengan suhu 450 derajat - Garnish sesuai selera Sejarah  Penemuan pers kakao pada tahun 1828 membuat dicapai memisahkan lemak murni dalam biji kakao, yang dikenal sebagai cocoa butter, dari padatan kacang. Hal ini tidak semata-mata meningkatkan konsistensi dan gaya kakao bubuk yang tersi...