Langsung ke konten utama

Daily activity day 1 ( english)

Hallo guys
Assalamualaikum

              Welcome to my blog.  This is the first time iam make daily report in blog.  Today i go to campus at 06.30 am and we waiting all senior to come.  And then we oneline for checks personal  and all tools  according to the  needs. we after enter the kitchen and we put our bag to the locker.  After we put our bag we back oneline in main kitchen for get explain from senior  for activity today. and then we waiting chef Aldino to explain about menu breakfast for tuesday and senior  ask all about yourself.
              08.30 pm  we get explain from chef Aldino about menu breakfast tuesday until thursday. And we are separate by little group for prepare all ingredient and tools .  After that our senior arrange chef Aldino order.  And then we explain how to make soft roll,  hard roll,  danish, croissant and twist bread.  After that we prepare all ingredient and tools in fround of friends and our senior . then we prepare all ingredients and tools for practical today like a soft roll, hard roll, danish, croissant and twist bread.
            We make danish with step-step and before we make danish we make custard cream for filling danish. We make danish until ready to bake but we will bake it tommorow.  After that we oneline and waited chef Aldino to join with us for explain the good bread product of today.  Then we take break for one hours until 16.30 pm and then we back again for general cleaning . After that we general cleaning until 17.30 pm. then we one line for get explain from Mr. Faisal Akbar and we one in fround kitchen to pray and go to home.

 *picture activities today

 



Komentar

Postingan populer dari blog ini

How To Make cookies

Daily activity 9

Assalamualaikum Salam hangat dari saya yang setia membaca blog saya. Hari ini kami kembali praktek membuat croissant dan hari ini kami juga membuat sourdough bread. Sebelum kami membuat croissant kami melihat dosen mempraktekkan cara membuat croissant dan sourdough bread, setlah pemeriksaan sour dough kami langsung melihat dosen mempraktekkan cara membuatnya dan setelah itu kami juga membuatnya.  Hari ini kami hanya membuat dough nya saja karena croissant fat belum ada. untuk langkah membuatnya sama seperti pada umumnya hanya saja kali ini kami menggunakan fresh yeast ( leavin ), langkah pertama straight dough method yaitu mencampurkan semua bahan kering seperti flour, sugar dan salt dan di aduk lalu memasukkan fresh yeast dan langkah kedua masukkan fresh milk dan di aduk selama 20 menit.  Setelah itu uleni sebentar kemudian simpan di suhu ruangan selama 30 menit dan kemudian masuk kedalam chiller selama 1 malam.   Hari ini saya hanya membuat adonan croiss...

Recipe 2

1. Choco truffle - Dark chocolate  250 gram - Butter          250 gram - Icing sugar     120 gram - Egg yolk          4 butir - Whole egg         4 butir - flour            60 gram How To Make : - Siapkan semua bahan - Lelehkan dark chocolate kemudian masukan butter - Masukkan icing sugar kemudian diaduk sampai rata kemudian masukan flour - angkat dari atas air panas kemudian masukkan egg sedikit demi sedikit - Untuk cupnya diolesi butter dan diberikan flour kemudian masukan adonan 3/4 cup - Bake selama kurang lebih  11 menit dengan suhu 450 derajat - Garnish sesuai selera Sejarah  Penemuan pers kakao pada tahun 1828 membuat dicapai memisahkan lemak murni dalam biji kakao, yang dikenal sebagai cocoa butter, dari padatan kacang. Hal ini tidak semata-mata meningkatkan konsistensi dan gaya kakao bubuk yang tersi...