Langsung ke konten utama

MID TEST ( SEMESTER TWO ) ENGLISH VERSION

Halo guys

             Today is day where me and my group do prepare for mid test tomorrow. Today my group prepare for menu rotasi 1.2 like macedonie of  vegetables with mayonaise, fillet dory of meuniere, potato au gratin, bechamel sauce, minestrone soup, choux ala crocoline and hard roll. Iam get section soup and the first iam prepare to  made tomato sauce like a whole tomato, tomato paste, salt and pepper. first iam boil whole tomato, second iam saute tomato paste, the last iam mix water with whole tomato and tomato paste aftet that boil and simmer. Which waiting tomato sauce, iam opreare vegetables for soup like a carrot ( small dice ), chop garlic, chop onion, cabbage and zucchini. After that my group made a stock ( white stock / chicken stock ). End then iam help my friend at the time restaurant open. After restaurant close we do general cleaning but day prepare my group there was  problem on made hard roll but my group made again and we back to home at 18.05 a.m. 
            The next day my group mid test. iam came in the kitchen at 06.50 and iam open kitchen and checking all chiller temperature. After that i take out all prepare yesterday and iam open red beans and mushroom canned. after that iam made a soup. The first saute garlic and onion until aroma is out and put carrot and basil and after that put the tomato sauce and stock and boil after that simmer. 
               At 10.15 a.m iam put cabbage, zucchini, red beans and mushroom and we boil again and simmer. At 10.30 a.m iam put the macaroni and simmer again until be thick and give seasoning. At 11.00 a.m we do explain in the restaurant but until at 12.00 a.m we not explain because in restaurant coming a gues and at 12.30 we open restaurand and then restaurant close we do general cleaning and back to home at 17.30.

* Procces how to made a minestrone soup 


1. saute garlic and onion until aroma is out 

 2. Put the carrot, tomato sauce, stock and basil after that boil and simmer


 3. Put the red beans, mushroom, zucchini, cabbage and give seasoning with salt and pepper after that put    the macaroni and simmer again until be thick and give seasoning again.




Komentar

Postingan populer dari blog ini

Daily activity 9

Assalamualaikum Salam hangat dari saya yang setia membaca blog saya. Hari ini kami kembali praktek membuat croissant dan hari ini kami juga membuat sourdough bread. Sebelum kami membuat croissant kami melihat dosen mempraktekkan cara membuat croissant dan sourdough bread, setlah pemeriksaan sour dough kami langsung melihat dosen mempraktekkan cara membuatnya dan setelah itu kami juga membuatnya.  Hari ini kami hanya membuat dough nya saja karena croissant fat belum ada. untuk langkah membuatnya sama seperti pada umumnya hanya saja kali ini kami menggunakan fresh yeast ( leavin ), langkah pertama straight dough method yaitu mencampurkan semua bahan kering seperti flour, sugar dan salt dan di aduk lalu memasukkan fresh yeast dan langkah kedua masukkan fresh milk dan di aduk selama 20 menit.  Setelah itu uleni sebentar kemudian simpan di suhu ruangan selama 30 menit dan kemudian masuk kedalam chiller selama 1 malam.   Hari ini saya hanya membuat adonan croiss...

Recipe 10

1. Pumpkin sponge Bahan - pumpkin pure 150 gr - egg White 160 gr - ground Almond 40 gr - flour 30 gr - egg yolk 60 gr - salt Cara membuat 1. Campurkan semua bahan menggunakan blender 2. Kemudian strainer 3. Setelah itu masukkan ke dalam moza whip 4. Siapkan cup yang sudah diberi lubang kecil kecil 5. Masukan adonan tadi ke dalam cup 6. Kemudian micro Wave selama 55 menit Rasa : manis Tekstur : empuk sejarah :            Sponge cake adalah kue didasarkan pada tepung (biasanya gandum terigu), gula , dantelur , kadang-kadang beragi dengan baking powder yang memiliki perusahaan, namunstruktur baik diangin-anginkan, mirip dengan spons laut .              Sebuah kue bolu dapat diproduksidengan baik metode adonan, atau metode busa . Typicially metode adonan di AS dikenalsebagai mentega atau kue pon , sementara di Inggris ini dikenal sebagai kue Madeira atauV...

utensil and equipment 8

1. silpat Fungsi : untuk mengalasi bahan makanan yang dimasukkan kedalam oven Material : silikon Cleaning : dicuci menggunakan sabun dan bilas dengan air bersih 2. pinset tulang ikan Fungsi : untuk mengangkat tulang pada daging ikan dan lainnya Material : stainless stell Cleaning : cukup dicuci dengan sabun dan bilas dengan air bersih 3. sarpener   Fungsi : untuk menajamkan pisau Material : stainless stell Cleaning : cuci dengan air sabun lalu bilas dengan air bersih