Langsung ke konten utama

Daily Activity 2 ( english version) 5

Hallo guys

          Today is second day in second week we practical after mid test, today i want to tell about activity in the kitchen until back to home.  Today i came in the campus at 07.30 am and arrived at 07.40, after we arrived we prepared to enter into the kitchen and after that we do checking tools  and we put bag in the locker.  End then we oneline in the cold kitchen for got a  little direction from senior.

           After that we do practical, the first my group made a sauce for pisang ijo,  before we prepared all ingredient like a rice flour,  sugar, water, coconut milk, pandan leaves and salt. The first we mix water and coconut milk,  end then we Put into the sauce pan then we put a rice flour and sugar and then we put a pandan leaves after that we stir until smooth and the last we put a salt

    After that we prepared ingrediant for miso soup to practical tomorrow like a slice lek, after finish we made again sauce for pisang ijo,  which we do same like a prepared before and for step same too.  Today i got a kupon for table manner, there i got a comment about food today,  food today is tasty, after that we start for general cleaning end then we break and we oneline for got a explain from Mr.  Jayadi and then we got a again expalin from Mr.  Ichal after that we pray for back to home


Komentar

Postingan populer dari blog ini

How To Make cookies

Recipe 2

1. Choco truffle - Dark chocolate  250 gram - Butter          250 gram - Icing sugar     120 gram - Egg yolk          4 butir - Whole egg         4 butir - flour            60 gram How To Make : - Siapkan semua bahan - Lelehkan dark chocolate kemudian masukan butter - Masukkan icing sugar kemudian diaduk sampai rata kemudian masukan flour - angkat dari atas air panas kemudian masukkan egg sedikit demi sedikit - Untuk cupnya diolesi butter dan diberikan flour kemudian masukan adonan 3/4 cup - Bake selama kurang lebih  11 menit dengan suhu 450 derajat - Garnish sesuai selera Sejarah  Penemuan pers kakao pada tahun 1828 membuat dicapai memisahkan lemak murni dalam biji kakao, yang dikenal sebagai cocoa butter, dari padatan kacang. Hal ini tidak semata-mata meningkatkan konsistensi dan gaya kakao bubuk yang tersi...

DAY 4 ( 3 )

UTENSIL 1. Skimmer Functional : untuk mengangkat busa pada stock Material : stainless steel Cleaning : gunakan sponge dan cairan pembersi kemudian bilas dengan air pembersih 2. Fish spatula Functional : untuk membolak balikkan ikan yang ada pada pan Material : stainless steel Cleaning : gunakan sponge dan cairan pembersi kemudian bilas dengan air pembersih 3. Spatula grill Functional : untuk membolak balikan beef pada grill Material : stainless steel Cleaning : gunakan sponge dan cairan pembersi kemudian bilas dengan air pembersih 4. Gas torch Functional : untuk mencoklatkan makanan Material : stainless steel Cleaning : Gunakan napkin untuk membersikan body 5. lighter Functional : untuk menyalakan kompor dan oven Material : stainless steel Cleaning : Gunakan napkin untuk membersikan body 6. Stone processor Functional : untuk me...