Langsung ke konten utama

DAY 4 (ENGLISH VERTION) 3

Hallo guys

         Today is the last practical before mid test.  I want to tell about my problems that what happened to us while practical. Today iam came in campus fast becauce situation today is good.  Today i came in campus at 07.20 am and arrived at 07.30 am , after that i take time to breakfast. At 08.00 am we stand oneline for checking tools and grooming and we put bag in the locker. 

            While waiting chef Aldino we directly doing practical.  Today my group handle soup like a minestrone soup, we take out prepared yesterday after practical.  The first we towing stock ( chicken stock) , after that we saute onion and garlic with salad oil ( olive oil)  after that we put carrot and we stir until well and then we put tomato sauce and white stock then boil and simmer.  While waiting soup that i see my friend in section dessert.  And then we next to put ingredient for made a soup like a red beans,  white beans, cabbage,  mushroom,  salt and pepper.  After that we boil again and simmer.  At 11.00 am we put macaroni,  zucchini,  salt and pepper.  

             At 12.00 am open restaurant and i get table manner and there is try food which we made today, it feels good to the main course and there is i get a comment because i not eat appetizer, my reason is in the appetizer there mayonaise. After that i back in the kitchen, we directly general cleaning, and mu section is finish and we oneline for get explain from chef Aldino about storage ingredients food. After that we stand oneline to pray for back to home.

*picture



Komentar

Postingan populer dari blog ini

How To Make cookies

Daily activity 9

Assalamualaikum Salam hangat dari saya yang setia membaca blog saya. Hari ini kami kembali praktek membuat croissant dan hari ini kami juga membuat sourdough bread. Sebelum kami membuat croissant kami melihat dosen mempraktekkan cara membuat croissant dan sourdough bread, setlah pemeriksaan sour dough kami langsung melihat dosen mempraktekkan cara membuatnya dan setelah itu kami juga membuatnya.  Hari ini kami hanya membuat dough nya saja karena croissant fat belum ada. untuk langkah membuatnya sama seperti pada umumnya hanya saja kali ini kami menggunakan fresh yeast ( leavin ), langkah pertama straight dough method yaitu mencampurkan semua bahan kering seperti flour, sugar dan salt dan di aduk lalu memasukkan fresh yeast dan langkah kedua masukkan fresh milk dan di aduk selama 20 menit.  Setelah itu uleni sebentar kemudian simpan di suhu ruangan selama 30 menit dan kemudian masuk kedalam chiller selama 1 malam.   Hari ini saya hanya membuat adonan croiss...

Recipe 2

1. Choco truffle - Dark chocolate  250 gram - Butter          250 gram - Icing sugar     120 gram - Egg yolk          4 butir - Whole egg         4 butir - flour            60 gram How To Make : - Siapkan semua bahan - Lelehkan dark chocolate kemudian masukan butter - Masukkan icing sugar kemudian diaduk sampai rata kemudian masukan flour - angkat dari atas air panas kemudian masukkan egg sedikit demi sedikit - Untuk cupnya diolesi butter dan diberikan flour kemudian masukan adonan 3/4 cup - Bake selama kurang lebih  11 menit dengan suhu 450 derajat - Garnish sesuai selera Sejarah  Penemuan pers kakao pada tahun 1828 membuat dicapai memisahkan lemak murni dalam biji kakao, yang dikenal sebagai cocoa butter, dari padatan kacang. Hal ini tidak semata-mata meningkatkan konsistensi dan gaya kakao bubuk yang tersi...