Langsung ke konten utama

DAY 2 ( english )

Hallo guys

          Today is second day i make daily activity in the blogger. I want to tell about activity today. I wake up at 05.30 and i go to campus at 06.30 am and we checking personal grooming and all utensil tools. and then we enter to the kitchen for put we bag in the locker. Then we oneline more for get the direction from senior and we first prepare all tools for doing practical english breakfast which chef Aldino order. we waiting to open restaurant which we discussed yesterday.
          Then we prepare ingredients to make bernaise like a egg, clarified butter, blackpapper corn, bay leaf, vinegar, parsley,shallot, salt and pepper. end then  we waiteing chef Aldino and we make a bernaise sauce. Then we bake danish which ready to bake however we bake today. Then we waiting to start practical after prepare and we get direction from chef Aldino. and then we explain in fround lecture we open restaurant at 10.00 am and my group get section boiled egg. my group make boiled egg around 10 portion.
          End then we explain in fround lecture. At 10.00 we open restaurant and my gruop doing on section boiled egg. Then we close order, we do the first  general cleaning before prepare for menu tommorow. Then we waiting all friends to pray and then we back to the kitchen for prepare. we prepare for practical tommorow. And then we break and oneline cause senior will given we snack until wait for oneline again for get information from Mr. Faisal Akbar and we pray for go to home.

*picture




 

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How To Make cookies

Recipe 2

1. Choco truffle - Dark chocolate  250 gram - Butter          250 gram - Icing sugar     120 gram - Egg yolk          4 butir - Whole egg         4 butir - flour            60 gram How To Make : - Siapkan semua bahan - Lelehkan dark chocolate kemudian masukan butter - Masukkan icing sugar kemudian diaduk sampai rata kemudian masukan flour - angkat dari atas air panas kemudian masukkan egg sedikit demi sedikit - Untuk cupnya diolesi butter dan diberikan flour kemudian masukan adonan 3/4 cup - Bake selama kurang lebih  11 menit dengan suhu 450 derajat - Garnish sesuai selera Sejarah  Penemuan pers kakao pada tahun 1828 membuat dicapai memisahkan lemak murni dalam biji kakao, yang dikenal sebagai cocoa butter, dari padatan kacang. Hal ini tidak semata-mata meningkatkan konsistensi dan gaya kakao bubuk yang tersi...

DAY 4 ( 3 )

UTENSIL 1. Skimmer Functional : untuk mengangkat busa pada stock Material : stainless steel Cleaning : gunakan sponge dan cairan pembersi kemudian bilas dengan air pembersih 2. Fish spatula Functional : untuk membolak balikkan ikan yang ada pada pan Material : stainless steel Cleaning : gunakan sponge dan cairan pembersi kemudian bilas dengan air pembersih 3. Spatula grill Functional : untuk membolak balikan beef pada grill Material : stainless steel Cleaning : gunakan sponge dan cairan pembersi kemudian bilas dengan air pembersih 4. Gas torch Functional : untuk mencoklatkan makanan Material : stainless steel Cleaning : Gunakan napkin untuk membersikan body 5. lighter Functional : untuk menyalakan kompor dan oven Material : stainless steel Cleaning : Gunakan napkin untuk membersikan body 6. Stone processor Functional : untuk me...